Pin It

Kουνγκ Φου: Ένα συναρπαστικό θέαμα από μοναχούς Σαολίν στο Μέγαρο Μουσικής!

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30 μ.μ.
Αθήνα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί σε ένα αυθεντικό θέαμα Κουνγκ Φου από τους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ συνδυάζεται με την παραδοσιακή μουσική και τις παραστατικές τέχνες της Κίνας αλλά και με κινηματογραφικές προβολές.

Μια ξεχωριστή εμπειρία που ταξιδεύει τους θεατές στον πολιτισμό μιας μεγάλης χώρας με ιστορία 5.000 ετών. Ένα πανάρχαιο είδος πολεμικής τέχνης, δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Μια συναρπαστική βραδιά από φημισμένους εκπροσώπους του είδους, γεμάτη τελετουργική κομψότητα, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Πριν την έναρξη της παράστασης, οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας) τις βραβευμένες ταινίες «Ο μεγάλος δάσκαλος» (ώρα έναρξης 15:00) και «Ο νέος ναός Σαολίν» (17:30), με το δεύτερο φιλμ σε πρώτη πανελλήνια προβολή.

Το σκηνικό θέαμα Κουνγκ Φου και η προβολή των ταινιών πραγματοποιούνται στο Μέγαρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2017 Ελλάδα – Κίνα: έτος πολιτιστικών ανταλλαγών».

Το πρόγραμμα της παράστασης αρχίζει με το τελετουργικό «Τραγούδι του βοσκού» (πνευστά) από τον ΤΖΑΝΓΚ Μινγκτζούν και συνεχίζεται με τον μουσικό ΛΟΥΟ Τζεν (έγχορδο γκουτσίν και κινέζικη λύρα). Αμέσως μετά ο ΣΟΥΝ Τζινπένγκ, πολυβραβευμένος καλλιτέχνης της κινεζικής όπερας, θα ερμηνεύσει το έργο «Ο Μεγάλος Σοφός, ισότιμος με τον Ουρανό». Θα τον διαδεχτεί στη σκηνή το Κέντρο Χορού της Καλλιτεχνικής Ομάδας Παραστατικών Τεχνών του Χενάν που θα παρουσιάσει τον Διπλό χορό «Πεταλούδα» και το Τραγούδι και χορό «Γιασεμί».

Το φημισμένο συγκρότημα από την Κίνα θα δώσει τη θέση του στους μοναχούς Σαολίν του όρους Σουνγκ οι οποίοι, υποδυόμενοι χαρακτηριστικούς ήρωες από το πεδίο της μάχης, θα κάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών στο πλαίσιο της παράστασης «Νικητήριος κυματισμός της σημαίας»: Εναρκτήριο τραγούδι και χορός. Η ατμόσφαιρα αλλάζει στη συνέχεια με τον ΤΖΑΝΓΚ Μινγκτζούν, ερμηνευτή τελετουργικής μουσικής Ζεν, να μυεί το κοινό στον απαλό και κομψό ήχο του οργάνου σιάο, μέσα από τη μουσική ιστορία «Τα ίχνη του μοναχού του ΧΑΝ Σαν» και να ερμηνεύει δύο συγκινητικά έργα, το «Μοναστήρι Σαολίν» και το «Τραγούδι του βοσκού».

Ακολουθούν το τραγούδι «Η κουλτούρα του Δράκου» με τη ΣΙ Βεντζουάν και ο χορός «Πεταλούδα» από τους καλλιτέχνες του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Χενάν, ο οποίος αφηγείται μέσω της κίνησης μια δραματική ιστορία αγάπης. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από Κινήσεις Τάι Τσι («σαν Περπάτημα στα Σύννεφα») των μοναχών Σαολίν. Τη σκυτάλη ξαναπαίρνουν ο μουσικός ΛΟΥΟ Τζεν και ο ηθοποιός ΣΟΥΝ Τζινπένγκ. Λίγο πριν το τέλος οι μοναχοί Σαολίν θα εκτελέσουν θεαματικές κινήσεις Κουνγκ Φου. Ο επίλογος προδιαγράφεται εντυπωσιακός με «Το γιασεμί», ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά θεάματα της Κίνας, που παρουσιάζεται από τους καλλιτέχνες του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών του Χενάν.

Τοποθεσία:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Eισιτήρια:
11 € (Ζώνη Ε) | 17 € (Ζώνη Δ) | 24 € (Ζώνη Γ) | 29 € (Ζώνη Β) | 34 € (Ζώνη Α) | 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη) | 8 € (φοιτητές, 65+, άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.ά.)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 72.82.333 | www.megaron.gr

Πηγή:
http://www.culturenow.gr/koyngk-foy-ena-synarpastiko-theama-apo-monaxoys-saolin-sto-megaro-moysikis/

 

 

Pin It

Ενημερωθείτε καθημερινά και μέσα από τις συνδέσεις του Ινστιτούτου - στα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα

1 facebook2 twitter3 youtube4 tumblr5 pinterest6 linked7 stumbleupon8 vk9 Medium

Σχετικά με Εμάς

Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού «ΕΛΞΕΥΣΙΣ», είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τον Βόλο. Παρ' ό,τι προϋπήρχε σαν πολιτιστικός φορέας, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας του Ινστιτούτου, από την πολιτιστική πρόκληση των δράσεων, εκτός των Ελλαδικών πλέον συνόρων.

Φορέας πολιτισμού, με πολυετή πείρα και έντονη δραστηριότητα στις τέχνες και τον πολιτισμό. Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι και οι προσεγγίσεις των πολιτισμικών – πολιτιστικών διαδρομών που αφορούνε στο σύνολό τους τον ελληνικό πολιτισμό, από την γέννησή του έως και σήμερα, αλλά και την διάδοσή του σε όλον τον κόσμο.


Περισσότερα...

Στοιχεία - Διεύθυνση

Επικοινωνία
"ΕΛΞΕΥΣΙΣ"
Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού
+30 24210 20038 / + 30 698 8085300
info@elxefsis.com
elxefsis@gmail.com
Διεύθυνση
Γαλλίας 73 / Μαγνησία - Βόλος
Τ.Κ. 38221